Feriepenger.org

Alt om feriepenger!

Beste-kredittkort.no

Realiser drømmen med reiselån

 

Med et reiselån på mellom 5000 kroner og 600.000 kroner kan du realisere en etterlengtet drømmereise. Ønsker du denne låneformen ligger det bare en helt ukomplisert søknadsprosess mellom deg og drømmereisen din.

 

Hva er egentlig et reiselån?

 

Et reiselån er et forbrukslån som du kan ta opp for å bruke på nettopp en reise. Et reiselån eller forbrukslån er et lån uten sikkerhet, dermed slipper du å stille med sikkerhet i for eksempel bolig. Samtidig er det mulig å få pengene utbetalt samme dag som du søker om lånet. Her kan du ta opp forbrukslån på mellom 5000 kroner og 600.000 kroner.

 

Du bestemmer helt selv hva du skal bruke pengene til. For eksempel kan du finansiere hele reisen din, eller du kan bruke noe av pengene på reisen, og noe på andre kostnader.

 

Slik søker du om reiselån

 

Søknad for reiselån foregår på samme måte som med en søknad om forbrukslån. Her vil det alltid være smart å søke hos flere banker og tilbydere samtidig. Slik kan du sammenligne lånetilbudene du får, og velge det lånet som passer best for din økonomi.

 

Fordeler og ulemper med reiselån

 

Kanskje det beste med reiselån er at det er et svært fleksibelt lån. Likevel kan det være noen ulemper med lånet som man bør vite om før man går til opptak av dette. Nedenfor kan du se en oversikt over fordelene og ulempene med denne låneformen.

 

Fordeler:

 

  • Søknadsprosessen er rask og ukomplisert
  • Du får svar på søknaden veldig raskt, og pengene kommer som regel etter noen få virkedager
  • Du bestemmer selv hva du skal bruke pengene på
  • En oversiktlig nedbetalingsplan følger med lånet
  • Dersom du har mulighet til det kan du betale ned enten hele eller deler av lånet raskere enn det nedbetalingsplanen tilsier
  • Et ferielån har lavere renter enn for eksempel kredittkort

 

Ulemper:

 

  • Totalkostnaden for ferien din vil bli høyere
  • Dersom man sammenligner med lån med sikkerhet, vil rentene på et usikret lån være høyere

 

Kredittkort kan være en annen mulighet

 

Noen ganger kredittkort være et minst like godt alternativ til reise som et ferielån. Dette fordi kredittkort har en rentefri periode på mellom 40 og 60 dager. Dermed slipper du å betale renter dersom du betaler kredittkortregningen innen forfallsfristen.

 

Overstiger du den rentefrie perioden, eller trenger lengre tid på deg til å betale tilbake vil forbrukslån være et bedre alternativ. Årsaken til dette er at renter på kredittgjeld ofte er mye høyere enn på et forbrukslån.

 


Copyrighted content. All Rights Reserved.