Feriepenger.org

Alt om feriepenger!

Beste-kredittkort.no

Hit bør du reise neste sommer

 

Det er ikke alltid så lett å finne ut hvor man skal reise på sommerferie. I dag er jo utvalget stort, og det er mange destinasjoner som frister. Hvis du tar utgangspunkt i hvor du ønsker å dra, kan du lage en liste. Budsjettet ditt vil deretter være med på å avgjøre hvor du kan dra. Det er også smart å tenke igjennom om du ønsker å benytte ferien til å komme i bedre form, eller å opprettholde formen du kanskje har trent mye på å nå.

 

Sol og Varme

  • Mange nordmenn foretrekker sol og varme når de drar på ferie.
  • Det har blitt populært å feriere innenlands også, og kombinere det med trim.

 

 

https://pixabay.com/en/aircraft-holiday-sun-tourism-1362586/

 

Utland eller Innland?

Den første avgjørelsen du må ta er om du skal til utlandet, eller feriere i Norge. Begge deler er naturligvis populært, og gir forskjellige erfaringer. Forholdet til familien er også noe som må tas i betraktning. Noen ønsker å besøke familie og venner, og da er ofte reising i innlandet naturlig.

Norgesferie har jo fått en ny status de siste årene når vi ikke lenger hadde noe valg under pandemien. Det blir varmere og varmere i Norge, så skaff deg et godt reisekort og besøk noen norske attraksjoner som du altid har tenkt på å besøke, men aldri har fått gjort.

 

Opplevelser i Ferien

Uansett hvor man reiser, eller om man blir hjemme, er opplevelser viktige. Det du opplever i sommerferien gir ofte minner for resten av livet. Og minnene er også gode å tenke tilbake til på kalde vinterdager!

 

Verdensdeler

Hvis du allerede har reist mye, kan det likevel være verdensdeler du ikke har sett ennå. Du har kanskje et ønske om å besøke Asia, eller et land i Afrika. Uansett destinasjon vil sommeren være et godt tidspunkt å reise på. Da har du bedre tid, og kanskje har du jobbet ekstra slik at du kan ta ut enda mer ferie enn vanlig. Da er alt duket for en lang og innholdsrik ferie.

 

Fly, tog, båt eller bil

Det er mange muligheter for transport når du skal på ferie. Skal du langt, vil de fleste ta fly. Men det er unektelig mer miljøvennlig å ta toget. Spesielt på kortere turer. Og økende popularitet for toppturer gjør at bena også blir et alternativ i ferien!  Og da får du også en helsegevinst med på kjøpet.  Å ha ferie er å gjøre noe annet enn det man vanligvis gjør. Dermed er det veldig mange muligheter for en fortreffelig sommerfreie. 

 

Miljøet i Sentrum

Valg av ferie påvirker vårt felles miljø. Men ofte står ikke valget mellom en flytur rundt jorden, eller en tur til nærmeste fjelltopp. De fleste ender opp med noe midt i mellom. Og det er også viktig å ta med i planleggingen hvem du ønsker å dra sammen med, eller ønsker å besøke. For godt selskap øker som regel kvaliteten på ferien.


Copyrighted content. All Rights Reserved.